Ungdomsstrikk

joggis kul kulekidz strikk ungdom

Mange med meg har vel opplevd at etterhvert som barna vokser opp, mister de også lysten på strikkaklær. Man strikker til baby & barn, til seg selv og til andre voksne. Men er det slik at man ikke kan strikke til ungdommen?

Selvsagt ikke! Det handler bare om å finne plagg som ungdommen vil bruke. Heldigvis har det kommet så mye  kule og fine plagg ungdommen vil bruke. Og strikk er faktisk blitt mer modernisert og populært enn det det var for noen år tilbake.

Kulekidzno1. En enkel genser med striper og vide ermer. Genseren er enkel å strikke, myk og behagelig, og man kan lett endre uttrykket ved å endre farger etter eget ønske.

Selv har jeg 3 ungdommer her hjemme. De to eldste (2 gutter) er ganske klar på at det kun er tskjorte og shorts som gjelder. Også på vinteren! Der er det litt vanskeligere å få dem til å bruke strikkashorts og strikka t-skjorte (dog hadde det vært litt gøy å teste ut). Mens datteren liker å få nye plagg strikket av mamma.

Verano cardigan. En superenkel cardigan med kort bol. Jakken strikkes i dobbel tråd tynn kidsilk erle fra Dalegarn. Noe som gjør plagget luftig, lett og mykt. Jakken ble en klar favoritt her hjemme i sommer, og jeg må nok få en ny på pinnene til årets sommersesong.

Når man skal finne strikkeklær til ungdommen, er det greit å høre litt med hva ungdommen selv ønsker. I lang tid har det vært populært med vester og oversized gensere. Gensere som er korte i bolen har også vært, og er enda noe av det kuleste..

Kulekidzno2. Genseren har korte ermer og er kort i bolen. Med to striper i kontrastfarge får denne et kult uttrykk. (Mot slutten av Mars kommer en hel kolleksjon med masse kule plagg i serien Kulekidz)

Jeg må nok innrømme at jeg ikke har strikket så mye til gutte-ungdommene mine i den senere tiden. Dermed har jeg heller ikke så mange oppskrifter til gutter i den alderen. Mest fordi jeg synes det er dørge kjedelig å strikke uten å ha noen å gi det til. Jeg må liksom ha en plan med plagget. Ikke bare strikke for å strikke.

Joggis genseren er en kul genser som jeg vet mange gutter har fått, og som de virkelig digger. navnet sier nok sitt; den er "joggete" og dermed perfekt for gutte-ungdommen. Hele "joggis-serien" kan du se HER

 

Så.. å ikke strikke til ungdommen er bare tull. Det handler bare om å finne klær ungdommen ønsker. Et tips: Om du vil strikke noe til ungsommen du ønsker de skal ville bruke, la alltid ungdommen få være med å bestemme hvilke plagg de ønsker seg.

-- -- -- -- -- -- --

Håper du fikk litt inspirasjon til litt ungdomsstrikk.

Og la meg gjerne høre om det skulle være noe plagg du gjerne skulle ønske jeg kunne lage oppskrift på

Mona


Eldre innlegg Nyere innlegg


  • Åsne Vistad Labahå

    Hei !
    Skulle gjerne kjøpe mønster på joggegenseren. prøver med vanlig visakort, men det går ikke.
    Hvilke garn er brukt ?

  • Beryl Ellingsen

    Hei! Jeg skulle så gjerne hatt oppskrift på denne ungdomsgenseren som heter joggis


Legg igjen en kommentar