Å unne seg litt luksus

29/12/2019

Lukus, overdådighet; forbruk ut over det rimelige og nødvendige

sitatet er hentet fra "store norske leksikon".

La oss først plukke definisjonen fra hverandre. "Ut over det rimelige". Ok, hvem bestemmer hva som er det rimelige for oss? Jo det er selvsagt oss selv. Som mor til  fire barn, er det helt klart at vi må holde tunga rett i munnen når vi bruker pengene. Og rimelig er det ikke å unne seg en natt på slikt hotell. Men sett i det store og hele, så er det kanskje ikke så dyrt alikavell? Om en tenker over hvor mye annet man bruker penger på. Hvor mye penger som går i søpla etter hver middag f.eks. Hvor mye penger vi legger igjen på veien når er farter hit og dit. Nei, for oss så var dette innafor det "rimelige" akkurat nå.

...."det nødvendige". Javel, så trengte vi kanskje strengt talt ikke dette, men samtidig så trengte vi det så veldig! Som småbarn- og ungdomsforeldre blir det naturligvis lite tid til å unne seg det lille ekstra. Dagene består i å lage matpakke, bringe og hente barn i bhg og skole, jobbe, lage mat, stelle hus osv. Og jeg liker den oppgaven absolutt, ville ikke vært foruten. Men noen ganger er det jammen godt å bare la kasserollen stå på benken, håpe på at klærne bretter seg selv, og bare unne seg litt luksus! 

Det var nettopp det jeg om mannen gjorde her om dagen. Vi sjekka inn på Trondheims flotteste hotell. 5-stjernes for å være helt nøyaktig! Britannia hotell i midt i Trondheim sentrum er nylig gjenåpnet etter flere års oppussing. Og for et hotell må jeg bare si! Luksus fra topp til tå! 

Vi bor ikke langt unna Trondheim, og jeg skulle så gjerne si at vi var så miljøbevisste osv og tok bussen/toget.. men dessverre. Vi kjørte bil! For det var faktisk det enkleste valget for oss småbarnsforeldre! Hybrid, så litt miljøbevisst var vi! 

Når vi ankom hotellet var det nesten som å være med i en italiensk romantisk komedie! Vi som er vant med å dra hetta over hodet når det regner, tørke snørra med jakkekragen og trampe gjørma av skoene på dørmatta, ble møtt av en snasen hjelpsom dørvakt med sånn hatt med snor under haka (synes det er litt staselig). Han tilbydde oss selvsagt paraply, skopuss og er sikker på at han hadde et lommetørkle til utlåns om vi hadde spurt også. Så inn kom vi! I den flotteste hallen ever. Marmorbelagte gulv og vegger, med det flotteste juletreet og den hyggeligste velkomsten.

Alle rommene på hotellet har standard som suite! Det var helt fantastisk. Ingenting var overlatt til tilfeldighetene når det kommer til både kvalitet og design! Helt fantstisk! Seng i høyeste kvalitet, noe som forøvrig var det første vi testet ut. Er det ikke litt sånn der at man må ha et hotellseng-bilde når en ankommer hotellet? 


Ja, vi tok på oss badekåpene først. Det stemmer. Det er også obligatorisk! Vi skulle ut å spise men et badekåpe-bilde og et glass vin rakk vi først! Vi skulle jo tross alt unne oss litt luksus.

For oss er luksus det å kunne slenge seg på sofaen/senga og bare ta det helt easy! Vi som kjører hit og dit, farter mellom A-Å, lager mat mens vi spiser osv, er det ren luksus å bare nyte et glass vin, før en rusler ned i byen for å spise. Rusle gjennom byen og tilbake til den hyggelige mannen med hatt og snor, og finne en fin film.  For så igjen sovne til filmen, og våkne til rulleteksten! 


Jeg vil absolutt anbefale dere alle til å unne dere litt luksus innimellom! Dette var luksus for oss, noe annet kan være luksus for deg! Ingen skal definere min tolkning av luksus, jeg definerer det selv :) 

// Mona - en helt vanlig frue