Kanin genser

04/01/2020

Årets første design fra meg ble #kaningenser 

Som dere sikkert vet er jeg lite fan av mange farger, og mye mønster. Jeg liker at det er enkelt, delikat og praktisk! Denne genseren har flere farger, en del mønster og ja er egentlig stikk motsatt av det jeg normalt sett strikker.

Men jeg liker den. Den er behagelig, søt og varm.

Jeg har gått for garnet "sterk" fra Du store Alpakka denne gangen.

Sterk fra Du Store Alpakka er et garn som egner seg godt til bruksplagg til store og små. Det er perfekt til alt fra sokker til gensere. Dette nydelige og sterke garnet finnes både i melerte og ensfargede nyanser i godt avstemte farger. Se alle de flotte strikkeoppsskriftene du kan bruke dette garnet til.(her)

TIPS: Alpakka er tre ganger varmere enn saueull og nylon-forsterkningen øker slitestyrken. (Hentet fra www.hoy.no)

Til genseren har jeg valgt fargene over. Man kan selvsagt velge fargene etter smak og behag. Jeg synes disse fargene passer godt sammen, og kler min sønn. (som nå er eier av denne genseren) Selv om han egentlig begynner å bli litt lei av alle plaggene mamma strikker til han, ble denne godkjent! YES! Det er faktisk det første plagget siden i sommer han godtar å bruke! Tro det var pga. kaninen denne gangen :) 

© Mona Nilsen det er ikke tillatt å kopiere eller bruke bildene i denne bloggen. Brudd på dette vil bli rapportert og anmeldt.

Jeg elsker å strikke av dette garnet. Det gir så fin struktur i glattstrikk, glir lett på pinnene og fliser seg ikke som mye annet garn. Det er absolutt min favoritt. Dessuten klør det ikke, og kan lett brukes rett inntil huden. Jeg har hørt at flere av dere synes dette garnet nupper veldig. Det har jeg faktisk aldri opplevd med denne garnkvaliteten, MEN dersom du opplever dette kan det være verdt å prøve disse tipsene under:

  1. legg plagget i fryseren eller ute i snøen over natta. Kulden gjør at fibrene trekker seg sammen og loer mindre. 
  2. skyll genseren i kaldt vann, og tilsett bittelitt balsam. Skyll godt etter. 
  3. Noen anbefaler også å spraye plagget lett med hårspray. Jeg har aldri prøvd det, men noe sier det funker fjell. Jeg vil da anbefale at du henger plagget ute for lufting en stund etter.
  4. kjøp deg nuppefjerner. Jeg har en bitteliten elektrisk maskin, du får kjøpt på de fleste elektronikkbutikker. Koster i underkant av en hundrelapp. Funker perfekt, ikke bare på strikkaklær men også andre klær som lett nupper. 

Dersom du prøver noen av tipsene over, er du selv ansvarlig for å behandle plagget med forsiktighet, og etter anvisning for aktuell garnkvalitet

Håper og tror at denne genseren blir en slager for Conraden min denne vinteren. og håper mange av dere andre også liker den og vil strikke den. Genseren kommer i str. fra 1-8 år, strikkes ovenfra og ned med raglanøkninglr, og kaninen sys enkelt på til slutt med lette maskesting. Strikkefruen // En helt vanlig frue