Nyttårsforsett.. eller nyttårsfortsett..?

29/12/2019"None of us are getting out here alive, so please stopp treating yourself like an after thought. Eat the delicious food. Walk in the sunshine, Jump in the ocean. Say the truth that you're carrying in your heart like the hidden treasure. Be silly. Be kind. Be weird. There's no time for anything else!


Om få dager skriver vi 2020! Et helt blankt og ubrukt år! Med alle de mulighetene man kan tenke seg. Man kan boltre seg fritt i nye mål, forsetter, ønsker og motivasjon. Er det ikke herlig å tenke på?

ifølge Wikipedia kan du tolke ordet nyttårsforsett slik: 

...et uttrykt mål, en plan eller et ønske for det nye året. Det kan være å begynne med noe, slutte å gjøre noe, kutte uvaner, etablere nye vaner, øke en ønsket aktivitet eller minske en uønsket, for å gi seg selv en høyere livskvalitet. 

Jeg synes det er fint at vi setter oss mål, og har ønsker for det nye året. Mange skal begynne å slanke seg, noen kutter røyken, noen skal reise mer osv.. Og som oftest for å føle en bedre livskvalitet. Det er jo superflott at man ønsker å starte det nye året men ny guts og motivasjon. Men hva om vi tenker slik hver dag? " I dag har jeg motivasjon til å kutte røyken, i dag har jeg et ønske om å gjøre noe meningsfylt som gir meg motivasjon". Hvorfor skal vi bare starte det nye ubrukte året med slik motivasjon? Og hvorfor skal vi slanke oss fra januar og mot sommeren? Hvorfor kan vi ikke holde oss i form og i ønsket kroppsform hele året? 

Og klarer vi å holde disse forsettene? Kan det tenkes at man går "all in" i starten av Januar for så at det dabber av? Er det ikke da bedre at en tillegger seg en slik vane at hver dag skal inneholde noe som gi en livskvalitet og motivasjon til å gjøre de endringer en ønsker? Jeg tenker litt slik. 

Jeg har da også tanker for det nye året, sier ikke det altså. Jeg skal blandt annet FORTSETTE å strikke mye, fortsette å ha tid med familien, fortsette å være tilstede i "nuet", fortsette å gå turer med hunden min, fortsette å dra på fjellet osv. Jeg skal FORTSETTE med det jeg allerede gjør. Fortsette å gjøre meningsfylte aktiviteter som gir meg livskvalitet. Fortsette!

Gjør det dere også. Fortsette med alt det gode som gjør dere godt. Og gjør det hele året. Ikke ta helt av 1.Januar og la det dabbe av! Gjør det du vil, si de ord du føler, vis de du er glade i dine følelser, ta vare på stunden og vær deg selv! Det er mitt tips til deg som leter etter nyttårsforsetter!

Ønsker dere alle et riktig godt nytt år, med eller uten nye forsetter :)


//Mona