Verdens beste sveler

30/12/2019

Er du litt lei av å sette frem julekaker/julekjeks? Da kan jeg trygt anbefale disse supergode svelene! 

Til ca. 4 porsjoner trenger du: 

- bakebolle

- visp

- øse

- takke eller stekepanne

- 3 egg

- 200 gram sukker

- 100 gram smeltet smør ( Jeg bruker flytende melange)

- 8dl Kefir

- 650 gram hvetemel

- 1 ss natron

Slik gjør du: 

- visp egg og sukker luftig i en egnet bakebolle. 

- hell smeltet/flytende smør og kulturmelk i røren.

- bland natron i hvetemelet og sikt over røren, litt av gangen. 

- rør til du får en jevn og fin røre. Røren skal ikke være for tynn, men heller ikke for tykk. 

Mens du lar røren svelle noen minutter, rydder du ingredienser og redskaper bort fra benken. På den tiden er røren klar til å begynne å stekes. 

- Varm takken eller stekepannen til middels varme. ( Det er viktig å ikke la takken være for varm, da vil svelen bli fort brent på utsiden, og litt rå midt i. 

- la svelene stekes på den ene siden til det blir små luftbibler på siden som ligger opp. Snu svelene forsiktig og la dem steke like lenge på den andre siden.

- server svelene med pisket krem og friske bær.

VELKBEKOMME!

Strikkefruen // En helt vanlig frue