Jeg har fått spørsmål fra flere som har lyst å lage sine egne oppskrifter, om hvordan de skal gå frem. Jeg tenkte jeg kunne skrive litt om denne prosessen i et blogg innlegg.
Conrads sommerdrakt er et typisk eksempel på mange endringer underveis. Omsider ble den helt perfekt og en populær sommerdrakt for de minste.
Det å lage en oppskrift krever litt tid. Først skal man få ideen om et plagg. Man må så tenke gjennom hvilke detaljer man vil ha med. Hvilken struktur eller mønster man ønsker å bruke. Velge hvilken garnkvalitet som egner seg best. Så må man skissere ned både plagg og oppskrift. Da kan oppskriften sendes ut til teststrikkerne.
Bilde av teststrikket Calindrakt. Bilde: Iselin Kolden
Hvorfor trenger man teststrikkere? Det kan være fristende å tenke at man kan sløyfe teststrikkre. Fordi det vil korte ned prosessen. Men det å la andre teststrikke plagget, samt korrekturlese oppskriften er noe av det viktigste i hele prosessen. De kan kunne avdekke om noe er feil i oppskriften. i antall masker, om noe vesentlig mangler i beskrivelsen eller om noe er uklart.
Teststrikkerne trenger også en god frist. Strikking skal være gøy og ikke stressende.
Tilbakemelding. Når teststrikkerne er ferdige med strikkingen sender de en tilbakemelding til designeren. Der svarer på spørsmål designeren ønsker tilbakemelding på. Det er som regel om alle tall stemmer, om plaggets mål stemmer, om det ble nok garnmengde, om noe var uklart eller om det var feil eller mangler i oppskriften.
De sender også bilder av plagget, slik at designeren får se det ferdige plagget i alle størrelser, og evt gjøre noen endringer på utseende om behøvelig.
Finskrive oppskriften.Når alle tilbakemeldinger er motatt, kan designeren begynne å finskrive oppskriften. Redigere der det trengs og fylle inn der det evt. skulle mangle noe.
Korrektur. Helt til slutt sendes den ferdige oppskriften til en eller to som leser gjennom oppskriften og kommer med tilbakemeldinger om evt. skrivefeil.
Bilder. Dette kan være noe av det mest krevende med en oppskrift. iallefall om du tar bilder av barn.. Av kasnkje 100 bilder tatt kan 6-7 brukes. Jeg tenker at bildene under sier sitt.
Noen ganger er det mye morsommere å gjøre stikk motsatt av det mamma sier.. Joggisbukse og Joggisgenser
Med babyer er det både litt lettere og litt vanskeligere å ta bilder. Men med nok leker og hjelpende hender går det som regel bra. Løvfallromper og Løvfall babyteppe
selv de større barna kan trenge en liten hvil under fotoshooten.
og noen ganger er det bare mer fristende å bare klatre på veggene enn å stå fint oppstilt.. Kulekidzno2
Jeg synes det er kosellig å ta bilder ute. Blandt annet fordi det er bedre lys ute, men vi kan også ta fotoshooten som en koselig tur ut. Og da ender det ofte opp med lek og moro.. men det er jo bare kos. Jegergenseren min
En liten kos med mamma underveis er viktig. Nathaniel body
Og noen ganger er det bare å slenge alt fra seg og si seg fornøyd... Og heller fortsette turen og leken. Jegergenseren min
--- --- --- ---
Som du skjønner så tar hele prosesse lang tid. Og det kan være lurt å tenke gjennom hvordan plagget du ønsker å designe skal se ut, hvordan funkjson du ønsker det skal ha, hvilke garntyper du ønsker å bruke.
LYKKE TIL MED PROSESSEN.