Helt fersk baby(strikk)

Når et helt nytt menneske kommer til verden, er det lite som kan måle seg med helt fersk babystrikk. Og jeg tør påstå at hjemmestrikk er det fineste et nytt menneske kan få.

Et nyfødt barn trenger varme, nærhet og kjærlighet. Og i et stykke hjemmestrikket babytøy ligger det masse kjærlighet.

Så hva er et must til babyen kommer?

  • BABYTEPPE

Løvfall babyteppe : Noe av det kjedeligste jeg vet å strikke, men samtidig noe av det mest brukte plagget når mine barn var babyer. Både i vugga, i vogna, i senga og i bilen. Etterhvert som barnet vokser kan det brukes som leketeppe på gulvet. Et babyteppe er også en fin barselgave eller dåpsgave barnet kommer til å ha med seg i mange år fremmover. 

MEN, jeg MÅ legge til en ting ang teppe. IKKE DEKK TIL BARNEVOGNEN MED TEPPE. Selv om man tenker at det skjermer for solen, innsekter, vind og andre ting, er dette veldig farlig. Luften inne i en barnevogn er mye varmere enn utenfor vognen, og på de varmeste dagene kan temperaturen i en vogn tildekt med teppe være livstruende høy

  • HENTESETTDet er noe helt spesielt med den første turen hjem fra sykehuset. Jeg husker det så godt hvor stort det var å kle på de små barna i de minste klærne jeg noen gang hadde sett. At de klærne i tillegg er hjemmestrikket av deg selv, eller noen som betyr noe for dere og barnet, er helt magisk

.

Løvfall hentesett finner du HER

  • STRØMPEBUKSER

Heljar bukse finnes i sett med genser og lue HER

Enkel sparkebukse finner du HER

Jeg husker godt da mine barn var babyer, og den frustrasjonen over at alle strømpene bare falt av på magisk vis. Kan du kjenne deg igjen? Å strikke en strømpebukse eller sparkebukse til de minste vil ikke bare sikre at beina holdes varme, men også at tottelottene (tærne) også beholder varmen, og du som forelder slipper å lete bak sofaputer, i vogna og senga etter de forsvunnede strømpene.

  • BODYLøvfall body finner du HER

Nyfødte er ofte litt kalde i kroppen, og trenger varme klær. Å strikke en liten body i tynt garn er ypperlig å bruke inne. Men velg garn med omhu. Ikke alle typer garn egner seg til babyplagg ( jeg skriver mer om dette lengre ned i innlegget).  Å strikke bodyer med knepping i skrittet er det mest praktiske til babyer. Det gjør bleieskift lettere. Det kan også være lurt å strikke en knappestolpe bak i nakken, slik at man lettere får tredd plagget over hodet. Men velg da også knapper med omhu, slik at det ikke irriterer på ryggen til barnet.

  • ROMPERE

Løvfall romper kan du finner HER

Calin drakt kan du finner HER

Jeg kan ikke skjule at jeg bare elsker rompere og lekedrakter til de minste. Det er både et søtt og varmt plagg. Det kan også brukes til så mye. Både som et varmt plagg, til leg, og til selskaper. Det kan brukes om sommeren som eneste plagg, og det kan brukes til kaldere dager, med body og strømpebukse under.

Du finner flere plagg til helt ferske mennesker HER

Garnvalg til små babyer

Det er ikke alt garn som egner seg til de aller minste. Nyfødte har også noe vanskeligere med å regulere varmen selv, og det er derfor viktig å finne riktig garn til riktig bruk.

Idag finnes det utrolig mange garnkvaliteter å velge mellom. Ren ull er den ulla som regulerer temperturen aller best selv. Noen kan synes denne ulla virker litt stiv og hard, og det er da fullt mulig å vaske dette garnet slik at det oppleves mykere og "snillere" med huden.

Merinoblandinger er mykere og føles kløfritt direkte mot huden, og er et godt egnet garn til baby, Men det har også mistet en god del av evnen til å regulere temperaturen selv under behandling.

Mange bomullsblandinger er også å finne på markedet. Disse kvalitetene synes jeg er supergode til innendørsbruk. De holder like godt på varmen, og fordelen er at de tåler å bli vasket litt hardere enn ren ull.

Pass på garn som "Loer" en del til de aller minste. Dette kan irritere luftveier og er ikke gunstig å bruke til de aller minste.

Desverre finnes det også enda garn i polyester og akryl. Dette bør absolutt unngås. Det er ekstremt brennbart dersom det kommer i nærheten av åpen flamme, det er ikke miljøvennlig og det holder ikke noe på varmen. Et garn å styre unna!

 

 


Eldre innlegg Nyere innlegg


Legg igjen en kommentar