Rompere - et tidløst barneplagg

babystrikk hva er en romper inspirasjon outfit romper ull

Du har kanskje både hørt ordet "romper" og sikkert strikket et par eksempler av dette plagget. Men vet du egentlig hva det kommer av?

Plagget "romper" eller lekedrakt ble mest brukt på 50-tallet Dette var et plagg som var tiltenkt de minste barna når de lekte. Plagget skulle være romslig og praktisk. Det finnes mange variasjoner av dagens "romper".

Løvfall romper er et typisk eksempel på det jeg tolker som romper. Plagget har er formet som bleiebukse nedentil, har åpen rygg og seler. Romperen sitter tett til kroppen og er enkel å bruke.

Jeg har valgt å bruker ordet "romper" på plagg med korte ben og skuldre. Noen plagg har åpen rygg, og andre har rygg helt opp. Men hovedtanken er at det skal være et plagg som er behagelig å leke i, og som brukes utenpå andre klær.

Vendela-romper har litt samme fasong. Men her er bakstykket og forstykket like høyt på kroppen.

Jeg liker så godt å bruke slike plagg til de minste. De kan brukes med strømpebukse og body under på vinteren og når det er litt kaldere. På sommeren er det et nydelig plagg å bruke som eneste plagg. Det er ikke for varmt, men det holder fortsatt den lille barnerumpa varm.

Conrads-sommerdrakt har høy rygg og litt shortslignende ben. Romperen egner seg både til jente og gutt.

I tillegg til at plagget er anvendelig, praktisk og søtt, er det også kjapt å strikke. De fleste oppskriftene på romper går opp til str 2 år. De fleste barna slutter å ville bruke romper etter den alderen. Og slike små prosjekter er nok noe vi alle strikkere liker innimellom de litt større prosjekten.

En annen romper-favoritt er denne søte Calin-drakt. Litt samme fasong som Conrads-sommerdrakt men her med knepping foran.

... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

Om du nå har lyst å prøve deg på å strikke noen rompere, kan du finne alle mine oppskrifter HER

Alle oppskriftene er enkeltoppskrifter, men jeg har også laget et digitalt hefte hvor jeg har samlet mine romper-favoritter HER

Håper du fikk litt inspirasjon til å strikke deg et lite romper-plagg

Mona

 

 


Eldre innlegg Nyere innlegg


  • ANNE-GRETE

    Nydelige plagg😅

  • ANNE-GRETE

    Nydelige plagg😅


Legg igjen en kommentar