Sommerstrikk

Så er det snart den tiden på året igjen, hvor folk legger strikkaplaggene i skuffen, og tenker at det bare får ligge der til høsten. Men trenger du egentlig det? 

Svaret på det er NEI. Vi har ikke varmere sommer her til lands enn at det er fullt mulig å kle seg i strikk. Dog kan det kanskje være en fordel å velge garn med litt annen kvalitet enn ren tykk ull. De fleste oppskriftene gjør det mulig å endre garnkvalitet til det man selv ønsker, og da er det bare å sjekke strikkefasthet og strikk i vei 😃

Wilmers sommerdrakt strikkes i Dalegarn Lerke. Garnet er en populær bomullsblanding som egner seg veldig godt til sommerstrikk. Garnet gjør at plagget føles mykt og svalt.

OPPSKRIFTEN PÅ WILMERS SOMMERDRAKT FINNER DU HER

Enkel-topp og Snuppelineskjørt er to plagg som også er fine til sommeren. Enkel-topp strikkes i Sandnesgarn Duo, som også er bommulsblanding. Snuppelineskjørt strikkes originalt i Alpakka forte. Dette garnet kan med fordel byttes ut med Lille lerke f.eks. Det eneste man må huske på veed å bytte fra ull til bomull, er at fasongen på plagget kan bli noe ulikt, da ullgarn trekkes seg bedre sammen enn bomullsblandinger.

OPPSKRIFT PÅ ENKEL-TOPP FINNER DU HER

OPPSKRIFT PÅ SNUPPELINESKJØRT FINNER DU HER

Jeg synes at rompere er så herlig plagg. På sommeren kan rompere godt benyttes alle dager. På de varmeste dagene med bare bleia under, og på de litt kjøligere dagene med en body og strømpebukse under.

Enkel romper no2 strikkes i Sandnesgarn sunday. Dette er et garn med 100% merinoull. Jeg liker dette garnet til sommerstrikk fordi det er tynt, og føles behagelig mot huden. De er dessuten ikke superwash-behandlet, noe som gjør at garnet bevarer den naturlige fukttransporterende egenskapen.

OPPSKRIFTEN PÅ ENKEL ROMPER NO2 FINNER DU HER

Dersom du ønsker å strikke et plagg, men bytte ut til annet garn, er det alltid viktig å huske på å strikke en prøvelapp. Sjekk at strikkefastheten din stemmer overens med den som er oppgitt i oppskriften. Det kan også være litt lurt å gjøre seg kjent med garnet, slik at du vet hvordan du srtrikker med det, hvordan de ulike teknikkene blir med det garnet du velger osv.

....

Jeg spurte på instagram hvilket garn som var deres favoritt sommergarn, dette svare de:

- Lille lerke

- Lerke

- Duo

- Tynn Line

- Tynn alpakka

- Baby merino

....

Andre oppskrifter som egner seg til sommerstrikk:

Løvfall romper finner du HER
Conrad sommerdrakt finner du HER
Calindrakt finner du HER
Liljebody finner du HER
Løvfall kortbukse finner du HER
Løvfall bladteppe finner du HER
....
Håper du fant noe du likte. Og du: kos deg med sommerstrikkingen.
-Mona

 

 


Eldre innlegg Nyere innlegg


Legg igjen en kommentar